×
Namotajte sa na PRADENO a získajte zľavu 10%!
Prihláste sa na odber noviniek

Ako sa starať o ľanové oblečenie

Pranie ľanového oblečenia

Ľanové oblečenie môžete klasicky oprať v práčke. Oblečenie s bielou alebo svetlou farbou znesie aj vyššiu teplotu, ale doporučujeme skôr šetrnejšie zaobchádzanie a pranie na 30 °C. stupňov. Nepoužívajte bielidlo alebo pracie prostriedky s jeho obsahom. Nebojte sa však ľanové oblečenie často nosiť, na rozdiel od iných tkanín ľan starne do krásy, mäkne a stáva sa čoraz príjemnejším.

Sušenie ľanového oblečenia

Horúci vzduch sušičky ľanu nepristane a škodí. Skracuje sa tak životnosť materiálu. Jednoduchšie ľan ožehlíte, keď bude ešte mierne vlhký. Ak ho chcete zbaviť prebytočnej vody, nevytláčajte z tkaniny vodu krútením. Použite na sušenie stojan. Pozor na príliš tenké alebo drôtené vešiaky alebo stipce, mohli by sa počas sušenia nepekne odtlačiť do látky.

Žehlenie bielizne

Nastavte si žehličku na stupeň ľan alebo na podobný, vyšší stupeň. Oblečenie žehlite, pokiaľ je ešte mierne vlhké. Látka vplyvom tepla zo žehličky rýchlo vyschne a zostane pekne hladká. Pokojne žehlite trochu nedbalo, ľanové oblečenie nemusí byť dokonale vyhladené ako nedeľný obrus. Na kráse mu jemné zvrásnenie neuberie, práve naopak. Tak či onak, nosením sa prirodzene a jemne pokrčí.


Starajte sa o svoje ľanové oblečenie s láskou a vydrží vám krásne celú generáciu.



Cookies
Tento e-shop a partneri potrebujú Váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby Vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa Vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na políčko „Súhlasím“.