×
Namotajte sa na PRADENO a získajte zľavu 10%!
Prihláste sa na odber noviniek

Fotili sme...

Už keď sme začínali šiť prvé modely, uvažovali sme nad tým, ako vám ich predstavíme. Kde nájdeme vhodné miesto, ako ich nafotíme, kto bude stáť za a pred objektívom. Samozrejme, najkrajšie je fotiť pod šírym nebom, vtedy krása prírodných materiálov vynikne najviac a pôsobí prirodzene. S fotením v prírode už skúsenosti máme, vieme, ako dokáže byť nepredvídateľná, svieti si a fúka, ako sa jej zapáči. Čo by nevadilo, no tentokrát sme boli až po kolená uprostred jesene a preto sme sa rozhodli pre interiérové fotenie. 

Prostredníctvom priateľov sme už dlhšie vedeli o zaujímavom dome v Šaštíne, za ktorého nenápadnou fasádou sa ukrýva nevšedná atmosféra starých čias. Citlivo zrekonštruovaný interiér domu, so schodiskom, veľkými oknami, vysokými stropmi a dvojkrídľovými dverami dával tušiť dávno minulé, lepšie časy malého mestečka a vplyv váženej rodiny, ktorá tu kedysi bývala. Na samotné fotenie sme oslovili fotografa, pre ktorého bol tento typ produktovej fotografie spestrením. @petopraw je totiž fotograf, ktorý dokáže hodiny trpezlivo stáť uprostred rozvášneného davu rockových fanúšikov a objektívom zaznamenáva tsunami živelnej energie prúdiacej medzi kapelou a publikom. My sme však po ňom chceli niečo úplne iné, chceli sme subtílnu, až introvertnú fotografiu, ktorá pozorného diváka okúzli svojou jemnohmotnou energiou. Peťo súhlasil a my sme už tušili, že výsledok bude mať to správne napätie a tajomnosť.

Veľmi dôležití pre nás boli ľudia, ktorých v ľanových modeloch odfotíme. Chceli sme, aby mali za sebou istú životnú skúsenosť, boli ľudsky jemní s prirodzeným vyžarovaním. Preto sme oslovili sympatických manželov Kavaleuských z Minska, s ktorými sa už nejaký čas poznáme. Obaja partneri sú navyše profesionálni baletní umelci zo Slovenského národného divadla, ktorý spoločne založili rodinu. Ich vnútorná krása korunovaná príjemným zovňajškom a umelecké pozadie sa zrkadlí aj na fotografiách.

Ďakujeme @petopraw, Katsiaryna a Aliaksei Kavaleuski a tiež nášmu tímu v krajčírskej dielni.

Cookies
Tento e-shop a partneri potrebujú Váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby Vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa Vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na políčko „Súhlasím“.