×
Namotajte sa na PRADENO a získajte zľavu 10%!
Prihláste sa na odber noviniek

Šijeme pre vozíčkárov

Oblečenie je čoraz živšia téma a silný nástroj sebavyjadrenia. Veľa sa dnes rozpráva o ekologickej a udržateľnej móde, slow fashion či upcyclingu. Ako huby po daždi vznikajú malé lokálne značky s  autorským dizajnovým rukopisom. Zároveň veľké módne reťazce chŕlia nové a nové kolekcie so životnosťou na jednu sezónu. Možností, ktoré dnes trh módy ponúka je neúrekom. Ľudia si môžu obliecť prakticky čokoľvek a obmedzuje ich len stav konta, kapacita šatníka a miera ich vkusu či nevkusu. 

   

Jedného dňa sme si položili otázku, ako sú na tom ľudia s telesným postihnutím. Aký je ich vzťah k móde a kde vôbec nakupujú. Napadlo nás, že nájsť vhodné oblečenie môže predstavovať pre túto skupinu ľudí problém. Téma nás zaujala a preto sme cielene ľudí s telesným postihnutím vyhľadali a oslovili. Kládli sme množstvo otázok, na ktoré sme dostali zaujímavé odpovede. O kompromisoch, ktoré často pri výbere oblečenia musia robiť. O špecifických potrebách sediacich ľudí a o tom, prečo je klasické oblečenie nevyhovujúce. Tiež o tom, že problém „čo na seba“ kúpou spravidla nekončí. Oblečenie treba ešte upraviť, prispôsobiť, čo riešia buď svojpomocne alebo v krajčírskom salóne. Prekvapilo nás, koľko to obnáša investovaného času a peňazí.

   

Ako krajčírska dielňa, sme sa rozhodli prísť s odpoveďou. Začali sme s najfrekventovanejším kúskom šatníka mužov aj žien, teda nohavicami. V spolupráci so sediacimi ľudmi sme vyvinuli špeciálny strih. Odstránili sme všetky problémy konfekcie a naopak, pridali, či vylepšili to, čo sediaci ľudia od nohavíc očakávajú. Aby nohavice dokonale sedeli, rozhodli sme sa ich šiť na mieru.

Pozrite si našu ponuku oblečenia na mieru pre sediacich ľudí




Cookies
Tento e-shop a partneri potrebujú Váš súhlas na využitie jednotlivých dát, aby Vám okrem iného mohli ukazovať informácie týkajúce sa Vašich záujmov. Súhlas udelíte kliknutím na políčko „Súhlasím“.